Intialaiset pesupähkinät ovat ihana pyykinpesuaineen korvike! Lisätietoja esim. www.maaemo.fi. Jos kaipaa pehmeää pyykkiä, voi huuhteluainelokeroon lorautta noin 0,5dl etikkaa ja tuoksuvan pyykin saa, kun lisää joukkoon vielä pari tippa eteeristä öljyä. Puhdasta tulee, ja vielä luontoa rasittamatta!

Kestoleivinpaperi on parempi vaihtoehto paperiselle leivinpaperille! Se on tehty esimerkiksi silikonista ja kestää vuodesta toiseen. Kestää myös konepesun, joten helppo käyttää!

Etikka on erinomainen yleispuhdistusaine, ja sillä voidaan pestä mm. ikkunat ja wc-pöntöt. Ikkunanpesuun tarvitaan vain vettä ja etikkaa samassa suhteessa. Tehoaineeksi voi lisätä tilkan astianpesuainetta. Vessat ja lavuaarit voi pestä kuumalla vedellä ja etikalla, eikä muita aineita tarvita. Puhdistus- ja pesuaineista monet ovat varsin tarpeettomia ja lisäävät vain kotitalouden aiheuttamaa kemikaalikuormitusta.

Älä tuhlaa rahojasi hopean kiillottamiseen tarkoitettuihin myrkkyihin. Vatiin foliopala ja suolaa, päälle kraanavettä. Hopeat liuokseen ja puhdasta tulee. Jos ei toimi, olet laittanut suolaa liian hintsusti.

Kahvinkeittimen raikastat ja kalkit irrotat, kun lasket keittimen läpi etikalla terästettyä vettä. Huuhtele muutamaan kertaan. Myrkytön ja edullinen vaihtoehto.

Hienoja sisutustauluja saat helposti ja kätevästi kun päällystät styrokslevyjä kankaalla. Pelkillä neuloillakin kangas pysyy tiukasti. Valmis taulu käy myös muistitauluna, siihen voit kiinnittää neulalla muistilappuja. Eli vanhatkin kankaat kauniisti seinälle!

Lumput voi käyttää esim. tyynyn- tai pehmolelun täytteenä! Myös ompelusta jäävät pienemmät roskatilkut.

Vanhat tyynyt voi repiä auki ja täytteet käyttää esim lasten pehmoleluihin tai vaikkapa imetystyynyyn.

Tiskiharjankin voi pestä tiskikoneessa! Muutenkin ekologisempaa on käyttä puisia tai vaihtopäisiä tiskiharjoja.

Leikkaa vanhat t-paidat sotta-räteiksi, kun lapsi sotkee itseään, kostuta rättiä ja pyyhkäise lapsukainen puhtaaksi! Toimii myös talouspaperin korvikkeena.