Sain eilen kuulla, että aivoissani on kymmeniä etäpesäkkeitä. Pahin uutinen mitä kuvitella saatoin. Millä tästä voi selvitä? Millä saan toivon takaisin ja miten jaksan enää taistella? Illalla teki mieli luovuttaa, nyt päivällä on taas toiveikkaampi olo.

Toinen rintasyöpäni leikattiin lokakuussa ja jokin aika sen jälkeen alkoi päätäni särkeä. Menin syöpälääkärilleni jatkohoitosuunnitteluun, kun päänsärkyä oli kestänyt kolme viikkoa, mutta lääkäri epäili säryn johtuvan niska-hartiaseudustani. Olihan minulta juuri leikattu toinenkin rinta, ja vartalon tasapaino oli taas muuttunut. Pääsin muutaman päivän päästä pään magneettikuvaukseen. Tilanne kyllä mietitytti ja jännitti, mutta en uskonut sieltä löytyvän mitään. Kuvauksen jälkeen lääkärin kyselemät päänsärkyoireet, joita ei aiemmin ollut, alkoivat ilmetä (aamupänsärkyä, pahoinvointia, huimausta) ja aloin vähän pelätä pahinta, mutta en halunnut uskoa epäilyjäni. Eilen aamupäivällä lääkäri soitti (olin antanut luvan soittaa vastauksesta) ja kertoi päästä löytyneen jotain muutoksia. Hän pyysi minua kuulemaan tarkempia vastauksia iltapäivällä. Tiesin että tilanne on hälyyttävä, mutta toivoin silti vain jotain pientä muutosta. Pikkuaivoissani on pistemäisiä pesäkkeitä, ja niiden keskellä 2,5cm kokoinen pesäke. Isoaivoissa on kummallakin puolella yli kymmenen pientä pesäkettä. Ensi viikolla (22.12.) on sädehoidon suunnittelu, ja toivon että itse hoito alkaa vasta joulun jälkeen. Hoitaja nimittäin mainitsi, että hoidon aiheuttamien oireiden takia voi joutua sisään sairaalaan, ja haluan ehdottomasti viettää joulun kotona.

Olemme myyneet asuntoamme neljä kuukautta, ja toissapäivänä saimme tämän myytyä. Olemme niin lähelä unelmaamme, omakotitaloa, mutta vasta kun olimme alkaneet ymmärtää ilouutisen olevan totta, meille annetaan TAAS tuplasti pahempi uutinen.

Kertokaa miten tästä voi selvitä?? Jos jollain teistä on kokemusta pään sädetyksestä, kertokaa oireistanne, sillä haluaisin osata ennakoida mahdollisia oireita (vaikka ne ovatkin yksilällisiä uskoakseni).